Mainos
Mainos

Suomalaisten elintavat parantumassa

Suomen aikuiset pinnistelevät kohti terveellisempiä elintapoja. Kasviksia on yhä useamman lautasella ja liikuntaa harrastetaan aiempaa enemmän.

Suomalaisten terveyttä ja elintapoja tutkiva Kansanterveyslaitos voi olla monesta asiasta mielissään. Tuoreimman tutkimuksen mukaan suomalaiset söivät viime vuonna entistä enemmän tuoreita kasviksia ja liikkuivat hieman edellisvuotista enemmän. Kolmannes ilmoitti vähentäneensä rasvan määrää ja viidennes muuttaneensa rasvan laatua.

Suomalaiset tupakoivat yhtä paljon kuin ennenkin, mutta valtaosa tupakoijista oli huolissaan tupakoinnin terveyshaitoista. Noin 27 prosenttia 15-64-vuotiaista miehistä ja 20 prosenttia samanikäisistä naisista tupakoi päivittäin. Nuorista naisista tupakoi vieläkin useampi: 24 prosenttia 15-24-vuotiaista naisista poltti joka päivä. Nuoret miehet olivat yhtä ahkeria tupruttelijoita.

Viime vuonna suomalaiset joivat alkoholia enemmän kuin vuonna 2003. Keski-ikäisten ja erityisesti 55-64-vuotiaiden alkoholinkäyttö lisääntyi. Uudellamaalla asuvat naiset ja miehet käyttivät alkoholia enemmän kuin muut suomalaiset.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot