Mainos
Mainos

Suomalaisten Emu-kanta ristiriitainen

Suomalaiset suhtautuvat Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun ristiriitaisesti. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan tulokseen vaikutti se, miten kysymys oli asetettu.

Hieman yli puolet vastanneista eli 52 prosenttia vastustaa Emuun menoa alusta lähtien. Myönteisesti suhtautuu 39 prosenttia vastanneista. Asenne Emua kohtaan lämpeni, mikäli yli puolet EU-maista lähtisi mukaan talous- ja rahaliittoon. Tässä tapauksessa enemmistö suomalaisista eli 53 prosenttia haluaisi mukaan Emuun, mutta 40 prosenttia vastanneista pysyisi siitäkin huolimatta ulkopuolella. Kun vastaajille muistutettiin, että Ruotsi, Tanska ja Britannia ovat jäämässä Emun ulkopuolelle, Emu-myönteisten joukko kaventui 46 prosenttiin.

Kysymyksenasettelusta riippumatta SDP, kokoomus ja RKP olivat eniten jäsenyyden kannalla. Keskustalaisten enemmistö oli kaikissa kysymyksissä Emua vastaan. Vihreiden enemmistö on Emun kannalla vain siinä tapauksessa, että enemmistö EU-maista olisi mukana alusta asti. Kyselyyn vastasi 2001 suomalaista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme