Mainos
Mainos

Suomalaisten evakuointilennot jatkuvat

Lisää suomalaisia saapui aamulla Suomeen Kaakkois-Aasiasta.

Ulkoministeriö jatkaa suomalaisten evakuointilentoja yhdessä Finnairin ja matkanjärjestäjien kanssa. Lentoja lennetään Thaimaan Phuketista noin yhdentoista tunnin välein. Valtaosa matkustajista on tarkoitus saada takaisin kotimaahan perjantaihin mennessä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapui varhain aamulla kolme konetta, jotka kuljettivat Thaimaasta kotimaahan yli 300 suomalaismatkailijaa sekä 100 ruotsalaista lomailijaa. Koneet lensivät Suomeen Phuketista ja Bangkokista.

Seuraavan koneen odotetaan saapuvan Helsinki-Vantaalle Sri Lankan pääkaupungista Colombosta aamuyhdeksältä. Sen mukana on yli 200 matkustajaa, mutta toistaiseksi ei tiedetä, moniko heistä on suomalaisia.

Aamulla viiden ja kuuden aikaan laskeutuneissa Finnairin ja Air Finlandin koneissa oli pääasiassa lievästi loukkaantuneita. Neljä lasta jouduttiin kuitenkin kuljettamaan sairaalahoitoon lasten ja nuorten sairaalaan ruhjeitten ja haavojen vuoksi. Yksi heistä oli muuten sairas.

Omaiset, kriisiryhmät, lääkärit, sairaanhoitajat ja poliisit ovat olleet matkustajia vastassa lentokentällä.

Ministeriö pyytää välittämään uhreille evakuointiohjeita

Ulkoministeriö pyytää suomalaisturistien omaisia, jos mahdollista, välittämään Thaimaassa Phuketin katastrofialueella vielä oleville suomalaisille seuraavan viestin: Suomalaisia matkailijoita kehotetaan siirtymään evakuointikeskuksiin Phuket Townhall, Orchid Resort Hotel ja Karon Beach Phuket, joista siirrytään ohjatusti lentokentälle.

Thaimaasta poistumiseksi evakuointilennolla riittää Suomen konsulin antama kansalaisuustodistus, jos passi on kadonnut. Evakuointikeskuksiin pyritään toimittamaan henkilökohtaisia lääkkeitä evakuoitavien tarpeisiin.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.)

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme