Mainos
Mainos

Suomalaisten haaveena yhä omakotitalo

Etenkin nuoret ja lapsiperheet unelmoivat pientaloasumisesta. Suomalaiset kuitenkin viihtyvät asunnoissaan paremmin kuin viisi vuotta sitten.

Asuntobarometri 2004 kertoo, että suomalaiset tahtoisivat yhä asua pientaloissa. Etenkin nuoret ja lapsiperheet unelmoivat omakotitalosta, vaikka asuisivatkin kerrostalossa.

Barometria varten haastatellut viihtyvät silti asunnoissaan paremmin kuin viisi vuotta sitten tehtyyn kyselyyn vastanneet. Ihmiset antoivat asunnolleen keskimäärin kouluarvosanan 8,3, pihalleen 7,9 ja asuinalueelleen 8,2.

Monia huolestuttaa oman alueen turvallisuus. Yhteistilat ja mahdollisuus vaikuttaa alueen suunnitteluun koettiin kehnoiksi. Etenkin 10 000-20 000 asukkaan taajamissa ajatellaan, että peruspalvelut ovat heikentyneet.

Ympäristöministeriön tilaaman barometrin toteuttivat ympäristökeskus ja Tilastokeskus puhelinkyselyn perusteella. Kyselyyn vastasi 1892 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme