Mainos
Mainos

Suomalaisten henkirikosuhrien määrä vähentynyt ulkomailla

Ulkomailla henkirikoksen uhreina kuolleiden suomalaisten määrä on vähentynyt. Tilastokeskuksen mukaan vuosina 2006 - 2009 kuolleita on vain yksi.

Määrä oli selvästi suurempi vuosina 2003 - 2005, jolloin Suomen kansalaisia surmattiin ulkomailla yhteensä kymmenen. Vuoden 2010 tiedot Tilastokeskus julkaisee joulukuussa.

Suomalaisten surmaamat henkilöt

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos kerää tietoja suomalaisten tekemistä henkirikoksista ulkomailla. Suomalaiset ovat surmanneet oman maan kansalaisia ulkomailla viisi vuosina 2002 - 2010. Tiedot koskevat vain jo kirjattuja rikoksia, joten viime vuoden tiedoista osa uupuu vielä.

Teoista kolme on tapahtunut Venäjällä (2005, 2009, 2010), yksi Yhdysvalloissa (2002) ja yksi Virossa (2005). Uhreista yksi on tuotu elossa Suomeen mutta hän on menehtynyt vammoihinsa myöhemmin.

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos ei tilastoi ulkomaalaisten surmaamien suomalaisten määrää eikä suomalaisten surmaamia ulkomaalaisia, jos Suomen poliisi ei ole vastannut jutun esitutkinnasta.

KRP ei pidä kirjaa henkirikoksen kohteeksi ulkomailla joutuneista suomalaisista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme