Mainos
Mainos

Suomalaisten kulutustavat pöyristyttävät: "Ilmastokatastrofi lähestyy – lopeta lihansyönti ja lentäminen, jos haluat vaikuttaa"

Tänään on maailman ylikulutuspäivä. Kyse on päivästä, jolloin ihmisten kulutus laskennallisesti ylittää vuotuisen maapallon luonnonvarojen kestävän käytön.

Suomi käytti reilussa kolmessa kuukaudessa omat vuoden luonnonvarat loppuun. Suomalaisten kansallinen ylikulutuspäivä oli jo 3. huhtikuuta.

– Jokin tässä meidän elintavassa ja kulttuurissa on tosi sairasta. On tieteellinen kiistämätön tosiasia, että ilmastokatastrofi lähestyy, kertoo Ilmastovanhempien puheenjohtaja Sampo Koistinen Huomenta Suomessa.

Lihansyönnin vähentäminen on kaikista helpoin tapa vaikuttaa omilla valinnoillaan maailman tilaan.

– Asuminen, syöminen ja liikkuminen on paras tapa vaikuttaa omilla valinnoilla maailman tilaan. Lihansyönnin vähentäminen on kaikkein helpoin tapa, kertoo Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme