Mainos
Mainos

Suomalaisten lomahaaveet: Unelmat ja todellisuus eivät kohtaa

Suomalaiset matkustavat valmislomilla eniten Espanjaan ja Kreikkaan. Lisäksi erityisesti Meksiko ja Malesia ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaismatkailijoiden silmissä. Helsingissä tänä viikonloppuna järjestettävillä matkamessuilla annetaan lomaunelmien lentää.

- Minä unelmoin Thaimaan-lomasta, kertoo yksi vierailija.

- Minä haluaisin jonnekin kaukomaille, miettii toinen.

Unelmat ja todellisuus eivät kuitenkaan aina kohtaa. Syynä saattavat olla rahapula ja ajanpuute.

- Me olemme joskus tehneet tutkimuksia siitä, mistä kohteista haaveillaan ja uneksitaan. Käytännössä ne ovat kuitenkin jotain muuta, mihin matkustetaan. Vaikka haaveillaan Tahitista tai Fidzistä tai muista paratiisisaarista, niin usein matkustetaan Kanarialle, kertoo toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Suomen matkatoimistoalan liitosta.

Lomalta halutaan nykyään paljon enemmän kuin pelkkää rannalla löhöilyä.

- Suomalaiset ovat liikunnallista kansaa. Vaellukset kiinnostavat ja monet haluavat sukeltaa. Lisäksi erilaiset lyhyet retket, jossa käydään tutustumassa paikallisiin nähtävyyksiin, kiinnostavat suomalaisia, kertoo markkinointijohtaja Markus Nordberg matkatoimisto Aktiv-Resorilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme