Mainos
Mainos

Suomalaisten lomasuunnitelmat vihreämpiä kuin ruotsalaisilla

Suomalaiset huomioivat ympäristökysymykset lomasuunnitelmissaan ruotsalaisia paremmin.

Ympäristökysymykset eivät nimittäin saa tärkeintä sijaa länsinaapuriemme mielissä heidän tehdessään lomasuunnitelmia. Tähän tulokseen on päätynyt Uumajan kauppakorkeakoulussa väitöskirjaansa tekevä Therese Jansson, joka on tutkinut ruotsalaisten lomavalintoihin vaikuttavia asioita.

- Arkisin ruotsalaiset saattavat lajitella jätteet ja pyöräillä, mutta lomalla he haluavat hengähdystauon ympäristökysymyksistä, Jansson toteaa ensi vuonna valmistuvan tutkimuksensa alustavista tuloksista.

Ympäristö jäi viimeiselle sijalle tuhannelle ruotsalaiselle tehdyssä nettikyselyssä, jossa vastanneita pyydettiin laittamaan tärkeysjärjestykseen matkakohde, sää, asumismuoto, hinta ja ympäristökysymykset.

Tutkimuksen mukaan tärkeintä lomaansa viettäville ruotsalaisille on yhteinen aika perheen kanssa ja arjen velvoitteista vapautuminen.

STT:n aiemmin teettämän kyselyn mukaan jopa kolmannes suomalaisista on muuttanut lomasuunnitelmiaan ympäristönsuojelun takia.

(MTV3-STT-TT)

(22.6.2008)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot