Mainos
Mainos

Suomalaisten luottamus yhteiskunnan turvaan romahti

Suomalaisten luottamus yhteiskunnan tarjoamaan taloudelliseen turvaan on tuoreen tutkimuksen mukaan romahtanut.

Tapiola Pankin teettämässä kyselyssä vain reilu neljännes vastaajista uskoo siihen, että yhteiskunta tarjoaa riittävän taloudellisen turvan esimerkiksi sairastumisen ja eläköitymisen varalle.

Vielä viime vuoden helmikuussa vielä puolet vastaajista luotti yhteiskunnan turvaan. Tapiola Pankin varatoimitusjohtaja Marja Pajulahden mukaan ihmiset miettivät nyt, kuinka tilanteisiin voi itse varautua.

– Ehkä on lähipiirissä ollut tämän tyyppisiä asioita ja sitten huomaa, miten paljon kuluu rahaa sairastumisen yhteydessä lääkkeisiin ja kaikkeen muuhun, ja tulotaso ei ole sitä, mihin on tottunut.

Suomalaisten usko myös omaan talouteensa on tutkimuksen mukaan heikentynyt entisestään.

Lisäksi talouden huonot uutiset huolestuttavat suomalaisia. Kyselyyn vastasi runsaat tuhat ihmistä elokuun lopulla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot