Mainos
Mainos

Suomalaisten luottokorttitiedot säästyneet kaappauksilta

Suomalaisten luottokorttitiedot eivät näytä ainakaan toistaiseksi päätyneen rikollisten käsiin verkon isojen tietomurtojen kautta. Luottokunnasta kerrotaan, että heille ei ole tullut poikkeuksellisen paljon ilmoituksia väärinkäytöksistä.

Tuorein suuri tietomurto tehtiin marraskuun alussa pelilatauspalvelu Steamiin, jossa vietiin 35 miljoonan käyttäjän tietoja. Alkuvaiheessa oli epävarmaa, saivatko murtautujat käsiinsä myös palveluun tallennettuja luottokorttinumeroita.

Väärinkäytökset ja rikollisuus verkossa kasvavat kuitenkin samalla kuin kaupankäynti verkossa lisääntyy. Korttitietoja urkitaan monin keinoin ja varastetuilla korttitiedoilla käydään kauppaa.

Kortinkäyttäjän kannattaa pitää ostoksistaan kirjaa ja seurata tarkkaan, mitä veloituksia luottokorttilaskulle ilmestyy, kehottaa Luottokunnan korttien liikkeellelaskusta vastaava johtaja Jukka Ruotsalainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme