Mainos
Mainos

Suomalaisten masentuneisuus keskitasoa

Suomalaiset eivät olekaan niin masentuneisuuteen taipuvaisia kuin on luultu. Stakesin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisilla esiintyy masennusta saman verran kuin eurooppalaisilla keskimäärin.

Alustavat tulokset osoittavat, että tutkimushetkellä masennuksesta kärsi noin 6,5 prosenttia kyselyssä mukana olleista. Näin ollen Suomi asettuu masennuksen esiintyvyydessä eurooppalaiselle keskitasolle tai jopa sen alapuolelle. Ihmiset ovat maaseudulla yhtä masentuneita kuin kaupungissa eikä sosio-ekonomisella asemalla ole merkitystä sairauden esiintymiseen. Masennukselle altistavia tekijöitä ovat keski-ikä, yksinäisyys ja työttömyys. Lisäksi naiset kärsivät miehiä useammin masennuksesta.

Tutkimuksessa oli mukana 3 000 varsinaissuomalaista. Tutkimus on osa laajempaa projektia, jossa tutkittiin myös norjalaisten, hollantilaisten, espanjalaisten ja brittien masennusherkkyyttä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme