Mainos
Mainos

Suomalaisten Nato-into hiipunut

Suomalaisten tuki Nato-jäsenyydelle on notkahtanut sotilasliiton Jugoslaviaan kohdistamien iskujen aikana, ilmenee tuoreesta mielipidekyselystä.

Aamulehden ja Turun Sanomien Taloustutkimuksella teettämässä mielipidekyselyssä vain joka neljäs katsoi, että Suomen tulisi liittyä Natoon. Liittymistä vastusti noin puolet haastatelluista. Pitkin alkuvuotta tehdyissä tiedusteluissa sotilaallista liittoutumista tuki enimmillään noin kolmannes. Kyselyyn haastateltiin alkuviikosta noin 500 ihmistä.

Vajaa puolet katsoi, että Naton iskut ovat oikeutettuja. Vastakkaista mieltä oli noin kolmannes haastatelluista. Sukupuolten välisissä mielipiteissä oli kuitenkin suuria eroja, sillä naisista iskuja puolsi 28 prosenttia ja miehistä 60 prosenttia. Kaksi kolmasosaa kaikista katsoi, että Suomen tulee osallistua Kosovon mahdolliseen rauhanturvaoperaatioon.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme