Mainos
Mainos

Suomalaisten Nato-kanta ennallaan

Suomalaisten kanta Nato-jäsenyyteen on pysynyt miltei ennallaan. Valtaosa suomalaisista vastustaa sotilasliittoon liittymistä.

Nato-jäsenyyden kannatus on tutkimuksen mukaan laskenut Suomessa hieman. Suomen pyrkimistä Naton jäseneksi kannattaa syksyllä tehdyssä tutkimuksessa 26 prosenttia väestöstä ja sitä vastustaa 65 prosenttia. Nato-kannatus on vähentynyt edellisvuodesta 2 prosenttiyksikköä ja vastustus lisääntynyt saman verran.

Kokoomuksen kannattajista jäsenyyden kannalla on 51 prosenttia, sosiaalidemokraattien 32, keskustan 21, vasemmistoliiton 20 ja vihreiden kannattajista 6 prosenttia. SDP:ssä Nato-myönteisyys on lisääntynyt viime vuodesta 5 prosenttiyksikköä. Muissa suurissa puolueissa Nato-myönteisyys on vähentynyt. Vasemmistolla se putosi 5 ja vihreillä 10 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) toimeksiannosta. Siihen haastateltiin yli tuhat suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on +/- kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme