Mainos
Mainos

Suomalaisten Nato-vastustus kasvanut

Suomalaiset eivät kannata Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin sotilasliittoon Natoon. Tuoreimman tutkimuksen mukaan 74 prosenttia kansasta vastustaa Nato-jäsenyyttä ja vain 16 prosenttia on sen kannalla. Joka kymmenes ei osaa määritellä kantaansa.

Sunnuntain Helsingin Sanomien mukaan Naton vastustus on kasvanut syksyllä.

Tuorein tutkimus suomalaisten Nato-näkemyksistä tehtiin syys-lokakuun vaihteessa, jolloin Nato oli päivittäin esillä tiedotusvälineissä. Keskustelu kiihtyi Yhdysvaltojen aloitettua Afganistanin pommitukset.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista, ja se toistettiin syys-lokakuun aikana kolme kertaa.

Ensimmäinen tutkimus tehtiin pääosin ennen Yhdysvaltoihin tehtyjä terrori-iskuja. Tuolloin jäsenyyttä vastusti 63 prosenttia ja kannatti 21 prosenttia. Toinen tutkimus puolestaan aloitettiin muutama päivä terrori-iskun jälkeen. Sen mukaan 72 prosenttia suomalaisista vastusti ja vain 16 prosenttia kannatti jäsenyyttä. Kolmas mittaus vahvisti kansalaisten mielialojen suunnan: kannattajien määrä oli pysynyt samana, mutta vastustajien noussut vielä kaksi prosenttiyksikköä edellisestä tutkimuksesta.

Taloustutkimus on mitannut Nato-jäsenyyden suosiota joka kuukausi talvesta 1997 alkaen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme