Mainos
Mainos

Suomalaisten ostovoima huono

Palkkaerot ovat Suomessa pienet moniin muihin EU-maihin verrattuna. Keskipalkat ovat lähellä EU:n keskitasoa, mutta ostovoima jää EU-maiden hännille.

Suomalaisten palkansaajien keskituntipalkat olivat vuonna 2000 lähellä EU-maiden keskitasoa, mutta nettopalkkojen ostovoima jäi meitä alemmaksi vain Portugalissa ja Kreikassa.

Ostovoimaa heikensivät korkeahko hintataso ja suhteellisen kireä verotus etenkin ylemmissä palkkaluokissa. Tiedot käyvät ilmi Palkansaajien tutkimuslaitoksen selvityksestä palkka- ja tuloeroista EU-maissa.

Palkkaerot olivat Suomessa pienet moniin muihin EU-maihin verrattuna. Vuosina 1996-2000 käytettävissä olevien tulojen erot kasvoivat Suomessa kuitenkin keskimääräistä nopeammin, eikä Suomi enää vuonna 2000 ollut Euroopan tasaisimman tulonjaon maa. Tulonjako oli meitä tasaisempi Belgiassa, Itävallassa, Hollannissa ja Tanskassa. Epätasaisinta tulonjako oli Etelä-Euroopan maissa, Britanniassa ja Irlannissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme