Mainos
Mainos

Suomalaisten rytmi myöhentynyt

Suomalaisten päivärytmi on lievästi myöhentynyt ja sosiaalinen kanssakäynti vähentynyt.

Ajankäytön muutokset ovat kuitenkin olleet hitaita 90-luvulla. Tilastokeskuksen tutkimuksesta selviää, että vapaa-ajan määrä on lisääntynyt tunnin viikossa. Mutta tämä voi selittyä pitkälti sillä, että työttömyys on kasvanut.

Päivärytmi on siirtynyt myöhäisemmäksi, työpäivät alkavat hieman aiempaa myöhemmin. Samalla nukkumaanmeno ja herääminen ovat myöhentyneet. Kun ylempien toimihenkilöiden osuus on kasvanut, se näkyy työnalkamisaikojen myöhentymisenä.

Television ääressä vietetään yhä enemmän aikaa - runsas kolmasosa vapaa-ajasta, kirjoja luetaan entistä vähemmän. Miehet katsovat televisiota enemmän kuin naiset.

Tutkimuksen tiedot kerättiin vuosina 1999-2000, ja ne perustuvat 5 300 henkilön tarkkaan kirjanpitoon ajankäytöstään. Vastaavanlainen tutkimus tehtiin 12 vuotta sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot