Mainos
Mainos

Suomalaisten seksikäyttäytymistä tutkittu

Läheisyys toisen ihmisen kanssa on suomalaiselle tärkeää seksissä. Hyvä seksi myös kohentaa itsetuntoa. Tosin ikääntyessä seksin vaikutus itsetuntoon vähenee. Sexual health -tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Myös seksuaaliterapeutti ja gynekologi Pirkko Brusila sanoo, että läheisyys seksuaalisuudessa on suomalaisille hyvin tärkeää, keino osoittaa rakkautta.

Suomalaiset harrastavat seksiä suurin piirtein kansainvälisen keskiarvon verran. Suomalainen oli sukupuoliyhdynnässä viime kuukauden aikana keskimäärin kuusi kertaa.

Tutkimuksen mukaan yhdyntöjen tiheydellä ja tyytyväisyydellä seksielämään ei ole suoraa yhteyttä.

-Laatu on tärkeämpää kuin tiheys, Brusila painottaa.

Urologi Juha Koskimäki painottaa, ettei yhdynnöille ole mitään normia, vaan jokainen ratkaisee itse, kuinka usein haluaa.

Varsinkin nuorilla miehillä on taipumusta vaatia itseltään paljon myös seksielämässä ja he kantavat vastuuta myös naisensa tyytyväisyydestä.

-Kun miehet saavat ikää ja kokemusta, miehet oppivat täyteläisempää seksiä, eikä se ole enää niin suorituskeskeistä, Brusila sanoo.

Lievistä erektiohäiriöistä kärsivät miehet saavat usein apua jo liikunnan lisäämisestä, laihdutuksesta ja riskitekijöiden karsimisesta, kuten yksipuolisesta ruoasta ja liiallisesta alkoholista luopumisesta.

-Jos erektiohäiriöt alkavat haitata sukupuolielämää, kannattaa hakea apua. Häiriöt voivat olla ensi oireita esimerkiksi metabolisesta oireyhtymästä tai sepelvaltimotaudista. Erektiohäiriöt nivoutuvat peruselintoimintoihin, kuten kolesterolitasoon ja verensokeriin, Koskimäki sanoo.

Koskimäen mukaan parasta erektion hoitoa miehille onkin ennaltaehkäisy eli huolenpito omasta terveydestä.

Tutkimuksen ulkopuolelle rajattiin ne noin kymmenesosa aikuisista, joille seksuaaliasiat eivät ole ajankohtaisia.

Lääkeyritys Pfizerin tutkimuksessa oli yli 12 500 vastaajaa 27 maassa. Vastaajat olivat miehiä ja naisia, joiden ikä oli 25-74 vuotta. Suomen osuuteen vastaso 506 naista ja miestä, jotka olivat iältään 35-65 vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme