Mainos
Mainos

Näin suomalaisten ravintosuositukset muuttuvat

Suomalaisia kehotetaan syömään entistä vähemmän suolaa. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uusi suolan saantisuositus on viisi grammaa eli niukka teelusikallinen vuorokaudessa. 

Suolan saantisuositus on osa uusia, koko väestölle tarkoitettuja ravitsemussuosituksia. Ne noudattavat pääosin syksyllä julkaistuja pohjoismaisia suosituksia, mutta suolan suhteen suomalaiset suositukset ovat pohjoismaisia tiukemmat. 

Edellisen kerran vastaavat suomalaissuositukset julkistettiin vuonna 2005. Tuolloin suolan saantisuositus oli miehille seitsemän ja naisille kuusi grammaa vuorokaudessa, mutta pitkän aikavälin tavoite oli suolan saannin vähentäminen viiteen grammaan vuorokaudessa. 

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja Jaana Husu-Kallio sanoo tiedotteessa, että tiukat tavoitteet voidaan saavuttaa ajan myötä. 

– Nyt julkaistavien suositusten toteutumisen suurimpia haasteita ovat rasvan laadun paraneminen - erityisesti tyydyttyneiden (kovien) rasvojen korvaaminen kasviöljyillä - kuidun saannin lisääminen ja suolan saannin vähentäminen sekä energian saannin ja kulutuksen tasapainottaminen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme