Mainos
Mainos

Suomalaisten tupakointi vähentynyt

Suomalaisten tupakointi on yleisesti ottaen tänä vuonna edelleen vähentynyt. Naisten tupakointi on pysynyt ennallaan, mutta miesten vähentynyt. Nuorten miesten päivittäistupakointi on niin ikään edelleen vähentynyt, mutta satunnaistupakointi yleistynyt.

Tupakoinnin lopettamisyritykset ovat Suomessa yleisiä. Peräti puolet tupakoivista on kertonut haluavansa lopettaa. Tupakoinnin lopettamiseen kuitenkin halutaan tukea. Suomalaisten altistuminen tupakansavulle työpaikoilla on edelleen vähentynyt. Yhä useammalla työpaikalla ei enää kukaan tupakoi. Tänä vuonna 15-64-vuotiaista miehistä tupakoi päivittäin 27 prosenttia ja naisista 20 prosenttia. Tiedot ovat Kansanterveyslaitoksen koko maata kattavasta elintapojen seurannasta, josta ovat valmistuneet tämän vuoden ennakkotiedot. Seuranta aloitettiin jo vuonna 1978.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot