Mainos
Mainos

Suomalaisten turvattomuus lisääntynyt

Yli 40 prosenttia suomalaisista uskoo, että Suomi on muuttunut viime vuosina turvattomammaksi. MTV3 kyseli noin 500 suomalaisen käsityksiä turvallisuudesta ja väkivaltarikoksista.

Väkivalta ja rikokset huolestuttavat suomalaisia, ja varsin moni uskookin, että elämänmeno on käynyt viime vuosina turvattomammaksi. Taloustutkimus selvitti Huomenta Suomen pyynnöstä kansalaisten mielipiteitä turvallisuudesta. Samalla kysyttiin, kuinka väkivaltarikoksia voitaisiin vähentää ja haettiin syitä perheväkivallalle.

Väkivallan vähentämisessä suomalaiset luottavat pehmeämpiin keinoihin. Useimpien mielestä väkivaltarikoksia voitaisiin vähentää lisäämällä taloudellista tasa-arvoa ja hyvinvointia. Rangaistusten koventaminen saa suomalaisilta heikoimman kannatuksen.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista siis arvioi Suomen muuttuneen turvattomammaksi. Toisaalta, toinen vajaa puolikas ei ole havainnut lainkaan muutosta.

Poliisi reagoi tilanteeseen jättämällä avoimet virat täyttämättä. Virkojen täyttökielto ei kuitenkaan poliisin mukaan vaikeuta poliisin valvontaa tai vaaranna kansalaisten turvallisuutta.
(MTV3/Sari Soininen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme