Mainos
Mainos

Suomalaisten vapaa-ajanmatkailu lisääntynyt

Erityisesti Viron-matkat ja kotimaanmatkailu kasvattivat suosiotaan.

Suomalaisten matkustusinto on lisääntynyt. Tilastokeskuksen keräämien ennakkotietojen mukaan suomalaiset tekivät maaliskuussa kaikkiaan liki 2,3 miljoonaa yöpymisen sisältävää vapaa-ajanmatkaa. Kasvua vuodentakaiseen oli neljänneksen.

Suhteellisesti eniten lisääntyi ulkomaanmatkailu. Matkoja Suomen rajojen ulkopuolelle oli kuun aikana reilut 340 000. Näistä 230 000 oli sellaisia, joiden aikana lomailijat yöpyivät kohdemaassa.

Matkoista liki neljännes tehtiin Viroon. Kasvua viime vuoden maaliskuuhun oli Viron-yöpymisten osalta peräti 195 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan korkea kasvuprosentti johtuu pääosin maaliskuun matalasta vertailutasosta.

Tänä vuonna pääsiäinen osui maaliskuulle, mikä lienee osaltaan lisännyt niin kotimaan- kuin ulkomaanmatkojenkin määrää.

Risteily-yöpymiset suuntautuivat lähinnä Ruotsiin ja Viroon. Kaikkiaan näitä matkoja oli yhteensä 110 000. Kotimaassa puolestaan suomalaiset matkailivat reilut 1,9 miljoonaa kertaa. Tämä on 23 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Suurin osa matkoista, 1,6, miljoonaa, oli ilmaismajoitusmatkoja omalle mökille, sukulaisten ja tuttavien luokse tai johonkin muuhun kohteeseen.

Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu- tutkimukseen haastateltiin huhtikuussa 1545:tä Suomessa asuvaa henkilöä. Vastaajat olivat iältään 15-74-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot