Mainos
Mainos

Suomalaisten verot teollisuusmaiden neljänneksi kovimmat

Suomalaiset maksavat OECD-maiden neljänneksi korkeimpia veroja. OECD toivoo työaikoihin joustoa.

Suomen veroaste pysyi viime vuonna teollisuusmaiden neljänneksi korkeimpana, ilmenee Teollisuusmaiden järjestön OECD:n julkistamista tiedoista. Suomen veroaste laski järjestön mukaan 45,9 prosentista 44,9 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Verokarhu rokottaa pisimmällä käpälällä ruotsalaisia. OECD:n mukaan Ruotsin veroaste nousi viime vuonna 50,8 prosenttiin eli 0,6 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin vuotta aiemmin. Tanskan veroaste kohosi 49,0 prosenttiin ja Belgian veroaste laski 45,8 prosenttiin.

Joustavammat työajat käyttöön

OECD ehdottaa jäsenmaidensa hallituksille joustavampia työaikoja työllisten määrän lisäämiseksi väestön ikääntyessä. Myös lyhyemmät työajat voisivat laskea työttömyyslukuja, järjestö arvioi raportissaan.

OECD muistuttaa, että työllisten määrä ja työaikojen pituus ovat olennaisessa yhteydessä talouskasvuun. Esimerkiksi Yhdysvaltain EU-maita korkeampi bruttokansantuote henkeä kohti johtuu enemmän pidemmistä työajoista ja siitä, ketkä ovat työelämässä, kuin eroista työn tuottavuudessa.

OECD:n selvityksen mukaan kaikkien jäsenmaiden keskimääräinen työtuntien määrä vuotta kohti on noin 1700. Yhdysvalloissa luku on runsaat 1800 ja EU:n 15 vanhassa jäsenmaassa noin 1600. Suomessa luku on hippusen alle OECD:n keskiarvon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot