Mainos
Mainos

Suomalaisten ystävänpäiväkorteissa komeilevat possut ja mummot

Suomalaiset muistivat tänä vuonna ystäviään noin 4 miljoonalla ystävänpäiväkortilla. Itellan mukaan perinteinen kortti on suomalaisille edelleen tärkeä muistamisen väline.

- Korttien määrä on pysynyt suunnilleen samana koko 2000-luvun, Itellan tuotepäällikkö Mari Jäntti kertoo.

2000-luku on ollut melkoista murrosta sähköisen viestinnän saralla, ja varsinkin viime vuosina yhteisöpalvelut, suurimpana Facebook, ovat vieneet tilaa perinteisiltä yhteydenpitotavoilta.

- Ystävänpäiväkortti on kuitenkin pitänyt pintansa. Ehkä se johtuu siitä, että se aito kortti sisältää enemmän ajatusta ja panostusta. Facebookin ja muun kautta hoidetaan helpommin arkiviestintää ja muistetaan ystävää arjessa.

Korttien aiheissa ei ole tapahtunut suuria mullistuksia. Romantiikan sijasta suomalaisten ystävänpäiväkorteissa kestoaiheina ovat eläimet ja naiskaveruus. Viime vuosina erityisesti possut ja mummot ovat kiilanneet korttien suosikkiaiheiksi.

- Naiset ovat kovia lähettämään kortteja. Miehet intoutuvat vasta vähän myöhemmin, Jäntti kertoo.

Ystävänpäivä on vakiintunut toiseksi vilkkaimmaksi korttipäiväksi joulun jälkeen. Vuodessa suomalaiset lähettävät noin 70 miljoonaa postikorttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme