Mainos
Mainos

Suomalaistoimittajan kysymys Trumpille hävetti Tuomiojaa – HS: Näin Tuomioja perustelee

Erkki Tuomiojan mielestä suomalaistoimittajan kysymys Yhdysvaltain avusta Suomen ja Venäjän välien kiristyessä oli nolo, koska se antaa ymmärtää, että Venäjä olisi turvallisuusuhka ja Suomen turvallisuus olisi kiinni ulkopuolisesta avusta, kertoo Helsingin Sanomat.

SDP:n kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja kirjoitti eilen häpeävänsä suomalaisen toimittajan kysymystä Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille.

Kysymys koski sitä, miten Yhdysvallat auttaisi Suomea Venäjän hyökätessä.

Tuomioja kertoo Helsingin Sanomille, että kysymys oli nolo, koska se kertoo, että Suomessa pelättäisiin Venäjän hyökkäystä ja toivottaisiin Yhdysvaltain apua hyökkäyksen sattuessa.

– Se ei ole mitään valtavirtaa. On olemassa heitä, jotka haluavat heittäytyä Naton syliin ja kuvittelevat, että meidän turvallisuutemme olisi kiinni jostain ulkopuolisesta avusta, Tuomioja kertoo Helsingin Sanomille.

– Meillä on käsitelty laajalla yhteisymmärryksellä ulko- ja turvallisuuspoliittinen ja puolustuspoliittinen selonteko. Eduskunta on ollut vastauksissaan hyvin yksimielinen. Ei meillä ole mitään erityistä Suomeen kohdistuvaa uhkaa.

STT:n päätoimittaja Mika Pettersson puolusti aiemmin tänään kysymystä ja luonnehti sitä hyväksi. Kysymyksen esitti STT:n toimittaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme