Mainos
Mainos

Suomalaistuomarit alipalkattuja

Suomalaisten tuomareiden palkat ovat Länsi-Euroopan alhaisimmat, ilmenee Euroopan Tuomariliiton tekemästä selvityksestä. Selvityksen mukaan esimerkiksi ruotsalainen käräjäoikeustuomari ansaitsee 24 prosenttia ja tanskalainen peräti 65 prosenttia suomalaista virkaveljeään enemmän. Selvitys tehtiin vuosina 2000-2001.

Vain Itä-Euroopan entisten sosialististen maiden perillisissä maksetaan tuomareille alhaisempia palkkoja kuin Suomessa.

Lakimiesliiton jäsenyhdistys Tuomariunioni korostaa, että useiden kansainvälisten sopimusten ja suositusten mukaan tuomarin palkkauksen tulisi perustua lakiin. Palkan tulisi olla riittävä, jotta tuomarin ja tuomioistuimen itsenäisyys ja riippumattomuus turvataan.

Tuomarin palkkaus tulisi saattaa Suomessa muiden EU-valtioiden tasolle ja palkkauksen tulisi perustua lakiin nykyisen virkaehtosopimusmenettelyn sijaan, Tuomariunioni vaatii.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot