Mainos
Mainos

Suomalaisturvaajat laskeutuivat Pirkkalan kentälle

Puolet Syyriassa olleista suomalaisista YK:n sotilastarkkailijoista on juuri palannut Beirutin kautta Pirkkalan lentokentälle.

Pirkkalasta miehet jatkavat Porin prikaatiin Säkylään, missä he kahden päivän aikana muun muassa purkavat psykososiaalisia kokemuksiaan ja palauttavat varusteensa.

Syyriaan jäi vielä viisi suomalaista YK-tarkkailijaa. Suomalaisia on toiminut sekä operaation esikunnassa Damaskoksessa että kenttätehtävissä eri puolilla maata.

YK:n UNSMIS-operaatiossa Syyriassa on ollut kaikkiaan 300 tarkkailijaa, mutta heistä puolet poistui eilen ja tämän päivän aikana. Huhtikuussa Syyriassa tehtävänsä aloittaneiden tarkkailijoiden ei odoteta enää palaavan konfliktin repimään maahan.

YK:n turvallisuusneuvosto jatkoi viime viikon perjantaina tarkkailuoperaatiota 30 päivällä, mutta tarkkailijat ovat kyenneet toteuttamaan tehtäviään vain rajoitetusti kesäkuun puolesta välistä jälkeen. Syynä tähän on väkivallan kiihtyminen ja turvallisuuden heikentyminen.

Katso Janne Hopsun raportti Tampereelta (Kymmenen uutisest 25.7.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot