Mainos
Mainos

Suomalaistutkija arvalla noutamaan rauhan Nobelia

Suomalaistutkija pääsee vastaanottamaan Nobel-palkinnon yhdessä 24 muun IPCC:n edustajan kanssa.

Ilmastoraportin tekoon osallistunut suomalaistutkija Riitta Pipatti vastaanottaa tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon maanantaina Oslossa.

Tilastokeskuksen tilastopäällikkö Pipatti oli mukana hallitustenvälisessä ilmastopaneelissa (IPCC), joka sai Nobel-palkinnon yhdessä Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren kanssa. Pipatti oli pääkirjoittajana IPCC:n yhteenvetoraportissa, joka käsitteli ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

IPCC:ssä lukuisissa eri tehtävissä vaikuttanut Pipatti myöntää yllättyneensä valinnastaan. IPCC:stä on 25 hengen joukko vastaanottamassa palkintoa.

- Minut arvottiin koordinoivien johtokirjoittajien joukosta. Ei tässä ole kyse pelkästään hienoista ansioista, vaan oli myös hieman onneakin mukana, Pipatti kertoo.

IPCC ei sanele politiikkavaihtoehtoja, vaan se tuottaa lähinnä tietoa päätöksentekijöille. Ensimmäisen arviointiraportin IPCC julkaisi vuonna 1990.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme