Mainos

Suomalaistutkija eristi munasta lintuinfluenssaa estävän proteiinin

Kananmunan valkuaisen proteiini ovomusiini estää lintuinfluenssavirusten kasvua, todistaa Turun yliopistossa tarkastettava väitöskirja.

Tutkija kehitti yksinkertaisen menetelmän, jonka avulla ovomusiinia voidaan eristää kananmunasta nopeasti. Laboratoriotuloksia kuvataan lupaaviksi, mutta yhdisteiden tuottaminen teollisesti vaatii vielä tarkempia tutkimuksia.  

Lintuinfluenssa aiheuttaa siipikarjan tuottajille suuria taloudellisia menetyksiä. Huolena on myös viruksen siirtyminen siipikarjasta ihmisiin.

Jaakko Hiidenhovin elintarvikekemian väitös tarkastetaan runsaan viikon kuluttua.   




Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot