Mainos
Mainos

Suomalaistutkija sai arvostetun tiedepalkinnon

Professori Jussi Taipale Helsingin yliopistosta on saanut arvostetun nuoren tutkijan Anders Jahre -tiedepalkinnon. Hän jakaa lähes 50 000 euron arvoisen palkinnon Oslon yliopiston tutkijan Mahmood Amiry-Moghaddamin kanssa.

Oslon yliopisto jakaa vuosittain varttuneen tutkijan ja nuoren tutkijan Anders Jahre -palkinnot ansioituneille pohjoismaisille lääketieteen tutkijoille.

Taipale on Helsingin yliopiston lääketieteellisen systeemibiologian professori ja Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori. Tällä haavaa hän tekee tutkimustyötä Suomen Akatemian rahoittamana akatemiaprofessorina.

Professori Taipaleen tutkimusryhmä kuuluu Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan perimäbiologian tutkimusohjelmaan ja on osa Suomen Akatemian perimätiedon hyödyntämisen huippuyksikköä.

Systeemibiologia pyrkii ymmärtämään kokonaisvaltaisesti solujen toimintamekanismia muun muassa tietoteknisin menetelmin. Taipaleen tutkimusryhmä on ensimmäisenä maailmassa tunnistanut systeemibiologian menetelmiä käyttäen geenit, jotka vaikuttavat eläinsolujen kasvuun ja jakautumiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot