Mainos
Mainos

Suomalaistutkijat: kopteri törmäsi voimajohtoon

Makedonian helikopteriturman tutkimuksissa on selvinnyt, että helikopteri törmäsi Makedoniassa Mavroro-järven yli kulkevaan voimajohtoon.

Helikopteri oli lentänyt huomattavasti alle normaalin matkakorkeuden ja törmäsi 15 metrin korkeudella olevaan voimajohtoon. Tämä on selvinnyt suomalaisten lento-onnettomuustutkijoiden tähäastisista tutkimuksista.

Helikopterin nokka törmäsi johtoon, jolloin kopteri hajosi moneen osaan. Törmäyksessä voimajohdossa on ilmeisesti syntynyt valokaari, koska eräät silminnäkijät ovat havainneet törmäyshetkellä leimahduksen. Tämän jälkeen kopterin osat iskeytyivät veteen. Helikopterissa oli johtoleikkurit, mutta ne eivät pystyneet leikkaamaan noin 25 mm:n paksuista johdinta poikki. YK-joukkojen käytössä olleen helikopterin kanadalainen ohjaaja ja kolme suomalaista rauhanturvaajaa saivat heti surmansa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme