Mainos
Mainos

Suomalaisuuden liitto valitti ihmisoikeutuomioistuimeen

Suomalaisuuden liitto on valittanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen suomenkielisten kansalaisten sivistyksellisten perusoikeuksien loukkaamisesta.

Suomalaisuuden liiton mielestä suomenkielisten kansalaisten perusoikeuksia loukataan, kun ruotsinkielisiä suositaan kohtuuttomasti koulutuspaikkoja jaettaessa. Suomenkielisten on huomattavasti vaikeampi päästä opiskelemaan kuin ruotsinkielisten. Ruotsinkielisiä koulutuspaikkoja on eri koulutustasoilla niin paljon, ettei karsintaa aina tarvita lainkaan.

Liiton mielestä kyseessä on perustuslain 6 ihmisoikeussopimuksen 14 artiklan vastainen menettely. Nämä säädökset edellyttävät kaikissa asioissa kansalaisten tasapuolista kohtelua kielestä ja rodusta riippumatta. Liitto vaatii, että ruotsinkielisten opiskelukiintiöt ja muut erikoisedut lukion, toisen asteen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tasoisessa koulutuksessa on poistettava ja kaikki opiskelijat asetettava samanarvoiseen asemaan äidinkieleen katsomatta. Suomalaisuuden liitto on valittanut aiemmin asiasta oikeuskanslerille, jonka maaliskuisen päätöksen mukaan opetustointa koskevat lait ovat perustuslain mukaisia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot