Mainos
Mainos

Suomalaisuusvaatimus poistuu kauppalaivan kapteenilta

Suomalaisen kauppalaivan päälliköltä poistetaan vaatimus Suomen kansalaisuudesta.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta hyväksyy EU:n vaatiman lainmuutoksen. Valiokunta haluaa, että kapteeneilta vaaditaan kuitenkin suomalaisen merenkulun tuntemusta myös tulevassa lainsäädännössä.

Nykyisin Suomen lipun alla purjehtivan kauppalaivan päällikkönä saa toimia vain Suomen kansalainen, mikä on vastoin EU-lainsäädäntöä. Jos tätä vaatimusta ei höllennetä, uhkaa EU:n komissio Suomea oikeustoimilla.

Lainmuutoksen jälkeen myös EU:hun ja Euroopan talousalueeseen kuuluvien maiden kansalaiset saavat kipparoida suomalaisaluksia.

Ulkomaalaisten kapteenien määrä ei kuitenkaan kasvane kovin suureksi, koska pätevyysvaatimuksissa säilyy kansallisen merenkulun lainsäädännön tuntemus. Aluksen päällikön on siten käytännössä osattava melko hyvin suomea tai ruotsia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot