Mainos
Mainos

Suomalaisvainajia tunnistettu jo 101

Uhrintunnistusyksikköä johtavan rikoskomisario Ismo Kopran mukaan Aasian katastrofin uhrien tunnistaminen on sujunut odotettua paremmin.

Suomalaisia tsunamin uhreja on esitunnistettu Thaimaassa jo yli sata, kertoi keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksikkö Phuketissa tänään.

- Olemme nyt lähettämässä Suomeen viittä vainajaa, joten kaikkiaan olemme esitunnistaneet täällä 101 uhria, sanoi Suomen uhrintunnistusyksikköä johtava rikoskomisario Ismo Kopra Phuketin lentokentällä STT:lle.

Kopran mukaan tunnistaminen on sujunut odotettua paremmin. Hän arvioi heti katastrofin jälkeen, että olisi jo hyvä tulos jos puolet suomalaisvainajista saataisiin tunnistettua. Suomalaisia on kuitenkin löytynyt keskimäärin yksi päivässä.

- Olemme olleet yllättyneitä hyvään tulokseen. Jokainen tunnistettu vainaja on tärkeä, yksikin koskettaa niin monia läheisiä Suomessa. Toivomme, että löytäisimme vielä monia lisää, Kopra toivoi.

Sormenjälkiä päiväkodeista

Kopran mukaan kaikki uhrit ovat nyt tunnistusalueella. Yhtään vainajaa ei ole löytynyt maastosta enää pitkiin aikoihin. Tunnistukset on tähän mennessä tehty hammastietojen avulla, mutta poliisin mukaan kaikki hammastiedot on nyt käyty läpi.

Erityisesti lapsiuhrien tunnistaminen on ollut vaikeaa, koska hammastietoja ei juuri ole. Sen vuoksi vain murto-osa lapsista on saatu kotiin. Kopra kertoi, että loppuja uhreja etsitään nyt sormenjälkien avulla.

Eilen uhrintunnistusryhmä sai kolmen henkilön vaihtomiehistön Suomesta. He toivat mukanaan kahdeksan uhrin vertailusormenjäljet. Poliisit ovat etsineet sormenjälkiä uhrien kodeista, mutta lasten tapauksissa myös päiväkodeista.

- Lasten tekemistä sormivärimaalauksista olemme saaneet suoraan käyttökelpoisia sormenjälkiä ja jälkiä on saatu myös leluista, Kopra paljasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme