Mainos
Mainos

Suomalaisvanhemmat Euroopan anteliaimpia

Suomalaisvanhemmat auttavat lasta keskimäärin 600 eurolla vuodessa. Suomalaislapset puolestaan auttavat vanhempiaan koti- ja korjaustöissä, kuljetuksissa ja teknisten laitteiden käytössä.

Noin 80 prosenttia aikuisista suomalaista saa ajoittain rahaa vanhemmiltaan. Jopa puolet suomalaisaikuisista vastaanottaa vanhemmiltaan säännöllistä rahallista tukea, kertoo Aamulehti.

Tiedot ovat peräisin meneillään olevasta Suomen Akatemian Gentrans-tutkimuksesta, joka selvittää suurten ikäluokkien auttamiskulttuuria. Tutkimusta johtaa sosiaalipolitiikan professori J.P. Roos.

Lapset puolestaan auttavat vanhempiaan koti- ja korjaustöissä, kuljetuksissa ja teknisten laitteiden käytössä. Vain alle prosentti aikuisista suomalaisista tukee vanhempiaan rahallisesti.

Professori Roosin mukaan on hienoa, että vanhemmat ja lapset auttavat toisiaan.

- Vanhempien ja lasten siteet ovat paljon vahvemmat kuin yleisesti ajatellaan.

Keskimäärin suomalaisvanhemmat auttavat lasta noin 600 eurolla vuodessa. Euroopan häntäpäässä ovat espanjalaisvanhemmat, joista vain 10 prosenttia tukee lapsiaan rahallisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot