Mainos
Mainos

Suomalaisyritykset ihmettelevät Alkon kauppoja

Suomalaiset hotelliyhtiöt ihmettelevät, miksi Alko ei edes kysynyt niiltä tarjouksia suunnitellessaan hotelli- ja ravintolatoimintansa myyntiä.

Valtion Alko-yhtiöt ilmoitti ennen joulua myyvänsä Arctia-ketjun ruotsalaiselle Scandic Hotelsille. Alkon pääjohtaja Ilkka Suominen totesi tuolloin, että kauppa lopettaa alan suomalaisyritysten alituisen "kitinän" Arctian pönkittämisestä alkoholimonopolin avulla.

Nyt S-ryhmään kuuluvan Sokos-hotellien ja Tradeka -ryhmään lukeutuvan Restelin johtajat kummastelevat Keskisuomalaisen haastattelussa, miksi valtionyhtiö halusi päästää ruotsalaispääomaa kilpailemaan hotellibisnekseen.

Alko luovuttaa Arctian 22 hotellia ja 25 ravintolaa Scandicille virallisesti huhtikuussa. VR:n junaravintoloiden kohtaloa ei ole vielä ratkaistu.

Alkoyhtiöiden varatoimitusjohtaja Veikko Kasurinen sanoo Keskisuomalaisessa, että kotimaan vaihtoehdot olivat taloudellisesti ruotsalaista huonompia. Hän sanoo myös, ettei Alkon käytös ole valtionyhtiölle outoa, koska toiminnot tapahtuvat Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme