Mainos
Mainos

Suomalaisyritys mukana EU-hankkeessa – kehittää laitetta, joka toimii huumekoiran tavoin

Turkulainen kaasunmittausanalytiikkaan erikoistunut Gasera on mukana EU-hankkeessa kehittämässä laitetta, jota voitaisiin käyttää huumekoiran tapaan salakuljetuksen torjuntaan.

Laitteella voidaan tunnistaa sisäilmasta useita laittomasti salakuljetettavia aineita, muun muassa erilaisia huumeita ja räjähteitä.   

Laite ei korvaisi huumekoiria. Se soveltuisi laajan mittakaavan tunnistamistyöhön, kuten lentokentille tai raja-asemille, joissa testattavia kohteita on paljon.  

– Kehittämämme laite on poikkeuksellinen, sillä se pystyy ensimmäisenä maailmassa samalla laitteella tunnistamaan huumeet, räjähteet, ihmiset ja jopa setelit aineiden ilmaan erittämiin yhdisteisiin reagoimalla, kertoo Gaseran toimitusjohtaja Ismo Kauppinen.  

Tammikuussa päättyneessä DOGGIES-hankkeessa oli mukana eurooppalaisia korkeakouluja, tutkimuslaitoksia, yrityksiä ja lopputestaajia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme