Mainos
Mainos

Suomea pidetään poliittisen vapauden mallimaana

Suomi on poliittisen vapauden mallimaa, toteaa amerikkalainen demokratiaa ajava järjestö Freedom House tänään julkaisemassaan raportissa. Suomi johtaa vuosittaisessa raportissa listaa, jossa tarkastellaan poliittisia vapauksia 193 maassa tai alueella viime vuonna. Listan hännänhuippuna on edelleen Pohjois-Korea.

Freedom Housen mukaan poliittiset vapaudet ympäri maailman vähenivät viime vuonna jo kolmantena vuotena peräkkäin. Tilanne on pahentunut esimerkiksi Venäjällä ja Kreikassa. Venäjän vaalit eivät raportin mukaan täyttäneet vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien määritelmää. Kreikan sijoitus listalla puolestaan putosi joulukuisten mellakoiden vuoksi.

Irak ja Malesia sen sijaan ovat nousseet listalla poliittisen moniarvoisuuden lisääntymisen myötä. Irakissa sunnimuslimien osallistuminen politiikkaan on lisääntynyt ja Malesian oppositiollakin menee aiempaa paremmin.

Raportin määritelmän mukaan maailman maista ja alueista 89 on "vapaita" ja 42 "ei-vapaita".

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme