Mainos
Mainos

Suomeen ensimmäinen leikkaussimulaattori

Päijät-Hämeen keskussairaala kouluttaa kirurgeja simulaattorilla. Ruotsalaistutkimuksen mukaan simulaattorilla harjoitelleet nuoret lääkärit selviävät ensimmäisistä tähystysleikkauksistaan puolta nopeammin kuin harjoittelemattomat.

Päijät-Hämeen keskussairaala on hankkinut Suomen ensimmäisen leikkaussimulaattorin. Aloittelevat kirurgit voivat sen avulla harjoitella sapen tähystysleikkausta virtuaalisesti ennen kuin ryhtyvät leikkaamaan oikeita potilaita.

Kirurgian ylilääkäri Markku Luostarinen uskoo 80 000 euron hankinnan maksavan itsensä, koska se innostaa harjoittelemaan riittävästi. Perustekniikka on sama useimmissa tähystysleikkauksissa.

Ruotsalaistutkimuksen mukaan simulaattorilla harjoitelleet nuoret lääkärit selviävät ensimmäisistä tähystysleikkauksistaan puolta nopeammin kuin harjoittelemattomat. Lisäksi virheliikkeet vähenevät.

Oman leikkaussimulaattorin hankintaa suunnittelevat tiettävästi myös Helsingin yliopistollinen keskussairaala sekä Keski-Suomen keskussairaala, joka on Päijät-Hämeen keskussairaalan ohella suurin kirurgien erikoistumispaikka Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot