Mainos
Mainos

Suomeen jälleen 36 uutta romanialaista

Suomeen saapui aamulla 36 romanialaista lisää. Viikon sisällä Suomeen on tullut nyt lähes 150 romanialaista turvapaikanhakutarkoituksessa.

Jälleen uusi romanialaisten turvapaikanhakijoiden ryhmä saapui aamulla Suomeen, tällä kertaa Helsingin sataman kautta. Myös Turkuun saapui turvapaikanhakijoita.

Tukholmasta tulleella Viking Linen autolautta Mariellalla saapuneet 32 romanialaista hakivat turvapaikkaa heti rantauduttuaan. Tulijoista 11 oli lapsia. Rajavartiolaitos oli saanut vihiä uusien turvapaikanhakijoiden mahdollisesta tulosta jo ennakolta.

Myös Turkuun saapui turvapaikanhakijoita. Nelihenkinen romaniperhe saapui kaupunkiin aamulla laivalla Ruotsista. Perheen turvapaikkahakemukset käsitellään mahdollisimman pian.

Edelliset romanialaiset turvapaikanhakijat tulivat Suomeen vain muutamaa päivää aiemmin. Torstai-iltana Hankoon saapui peräti viidenkymmenen hengen romanialaisryhmä ja Turussa vastaanotettiin samana iltana neljä turvapaikanhakijaa. Varhain keskiviikkoaamuna 18 romanialaisen ryhmä ilmoitti Tampereella hakevansa turvapaikkaa Suomesta.

Viimeisen viikon kuluessa Suomeen on saapunut yhteensä lähes 150 romanialaista turvapaikanhakutarkoituksessa. Viranomaisten mukaan valtaosa heistä on etniseltä taustaltaan romaneja.

Ulkomaalaisviraston mukaan romanialaisten turvapaikkahakemukset käsitellään nopeutetusti. Tähän mennessä turvapaikkoja ei ole myönnetty. Turvapaikkapyyntöjen vastaanoton ja rekisteröinnin jälkeen turvapaikkatutkinnasta vastaa ulkomaalaispoliisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot