Mainos
Mainos

Suomeen kaavaillaan testamenttirekisteriä

Testamenttirekisteristä ilmenisi muun muassa missä testamenttia säilytetään.

Suomeen halutaan perustaa valtakunnallinen testamenttirekisteri. Rekisteriä ehdottaa perintökaaren uudistamista pohtinut oikeusministeriön työryhmä.

Testamenttirekisteristä ilmenisi, että testamentti on olemassa sekä tiedon, missä testamenttia säilytetään. Rekisteröinnillä turvattaisiin testamentin löytyminen tekijän kuoltua.

Työryhmä kaavailee, että testamentti voitaisiin ensiksi vahvistaa maistraatissa notaarin läsnäollessa. Sen jälkeen tieto testamentin olemassaolosta ja sen säilytyspaikasta siirrettäisiin rekisteriin ja testamentista otettaisiin kopio maistraatin arkistoon.

Rekisteröinnistä perittäisiin muutaman kymmenen euron suuruinen maksu kustannusten kattamiseksi. Testamentin rekisteröiminen olisi vapaaehtoista, eikä siihen liittyisi oikeusvaikutuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot