Mainos
Mainos

Suomeen kaksi uutta ydinvoimalaa

Suomeen rakennetaan kaksi uutta ydinvoimalaa. Eduskunta on hyväksynyt energiayhtiö Teollisuuden Voiman hakemuksen rakentaa uusi ydinvoimala Olkiluotoon. Eduskunta hyväksyi ydinvoimalaluvan äänin 120-72. Tyhjää äänesti 2. Poissa oli 5 edustajaa.

Eduskunta on hyväksynyt myös energiayhtiö Fennovoiman ydinvoimaluvan äänin 121-71. Fennovoima rakentaa uuden voimalan Pohjois-Suomeen joko Simoon tai Pyhäjoelle. Paikka varmistuu myöhemmin.

Kokoomus äänesti yhtä edustajaa lukuun ottamatta molempien voimaloiden puolesta. Vihreiden ja perussuomalaisten kaikki edustajat vastustivat molempia. Suurin osa keskustan edustajista äänesti voimaloiden puolesta. Vasemmistoliitosta vain kaksi kannatti voimaloita. Sosiaalidemokraattien ja kristillisten äänet jakautuivat lähes tasan.

Uusista voimaloista tulee järjestyksessä Suomen kuudes ja seitsemäs ydinvoimala. Kaksi Suomen ydinvoimaloista sijaitsee Olkiluodossa ja kaksi Loviisassa. Teollisuuden Voiman viidennen yksikön Olkiluoto-3:n rakentaminen on edelleen kesken.

Mielenosoittajat poistettiin lehtereiltä

Teollisuuden Voiman ydinvoimalaäänestyksen jälkeen eduskunnan lehtereiltä poistettiin kaksi mielenosoittajaa. Muutama ihminen heitti lehtereiltä paperisilppua alas edustajien niskaan ja ryhtyi laulamaan Maamme-laulua uusilla uraani-sanoilla.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö keskeytti äänestykset siksi aikaa kun eduskunnan vartijat poistivat mielenosoittajat salista.

Katso miten kansanedustajat äänestivät

Katso miten kansanedustajat äänestivät

Katso Leea Ollikaisen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot