Mainos
Mainos

Suomeen kasataan kymmenen vuoden selviytymisohjelmaa

Suomeen kasataan kymmenen vuoden mittaista kansallista selviytymisohjelmaa, jotta valtion hyvinvointipalveluita ei tarvitsisi leikata.

Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan ohjelma kokoaisi valtion toimet työllisyyden parantamiseksi, työurien pidentämiseksi ja investointien lisäämiseksi.

- Mielestäni meidän on koottava eri tahoilla tehty valmistelu yhteen ja rakennettava niiden pohjalta kasvuohjelma Suomelle. Ohjelman aikajänne on tämä vuosikymmen, Kiviniemi kertoo.

Kasvuohjelman edellytys on julkisen talouden hyvä hoito.

USA:ssa professorina toimiva Bengt Holmström uskoo Suomen selviävän lamasta, koska maa on menestynyt aina parhaiten ahtaissa paikoissa.

- Historiallisestihan Suomi on ollut valtava menestystarina, ja nimenomaan siksi että maa on aina elänyt vähän ahtaassa tilassa sekä poliittisesti että taloudellisesti.

Holmströmin mukaan hankalat ajat ruokkivat myös innovatiivisuutta.

- Usein ajatellaan, että innovaatio syntyy suuresta vapaudesta ja paljosta rahasta, mutta historia osoittaa, että se on lähes päinvastoin: niukkuudesta syntyy ideoita. Ja tämä koskee sekä rahaa että aikaa.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme