Mainos
Mainos

Suomeen matkalla ollut Luciferin lämpö piiskaakin kohti Venäjää: "Turha odotella megahelteitä"

Ennätyksellisiä helteitä Etelä-Eurooppaan tuonut Lucifer-helleaalto tuo kesäisiä säitä vielä Suomeenkin. Mistään toivotusta superhelteestä ei tosin ole kyse.

MTV:n meteorologi Aleksi Jokela toppuuttelee superhelteiden odottajia.

– Turha odottaa mitään megahelteitä. Lämpötila ei välttämättä edes kohoa hellelukemiin. Matalapaine työntää lämmön Venäjän puolelle, Jokela kertoo.

Loppuviikosta Suomeen pääsee lämmintä ilmaa Etelä-Euroopan lämpöjen seurauksena. Matalapaine kuitenkin työntää kuumimman lämmön Venäjän puolelle tuoden meille sateita.

– Suomen eteläosassa on mahdollista päästä hellelukemiin sateista huolimatta torstain ja perjantain aikana, Jokela kertoo.

Torstaina sää on epävakaista ja suurimmassa osassa maata sataa vettä. Suomen pohjoisosan yli kulkee matalapaine, jolloin sateisinta on pohjoisessa.

Perjantaina on lämpimintä ja silloin saattaa jopa helleraja rikkoutua etelässä. Viikonloppuna sää on suhteellisen lämmintä, mutta epävakaista. Lämpötila on 20 asteen tienoilla.

Katso paikkakuntasi sää tästä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme