Mainos
Mainos

Suomeen pakolaisia Libyasta

Suomi on tarjoutunut vastaanottamaan Libyan pakolaisia.

Suomi on ilmoittanut YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle voivansa ottaa enintään 57 pakolaista Libyan lähialueelta. Tarjous koskee Libyan rajanaapureiden eli Tunisian ja Egyptin raja-alueiden leireillä eläviä pakolaisia.

Pakolaiset otetaan vastaan hätätapauksina osana Suomen vuosittaista pakolaiskiintiötä. Pakolaiskiintiö on 750 henkilöä vuodessa, josta sata paikkaa on varattu hätätapauksille.

Kuntapaikkojen järjestely Libyan pakolaisille on sisäministeriön maahanmuuttojohtajan Sirkku Päivärinteen mukaan aloitettu. Päivärinteen mukaan Suomen tavoitteena on, että pakolaiset voidaan ottaa vastaan lähikuukausina.

Huhtikuussa Suomi ilmoitti voivansa ottaa 72 Libyasta paennutta hätätapausta, mutta sen jälkeen hätätapauksia on YK:n pakolaisjärjestön pyynnöistä ehditty ottaa muualta.

Suomi ei ole toistaiseksi luvannut asuttaa Libyan levottomuuksista Etelä-Eurooppaan paenneita ihmisiä. Osa Euroopan maista on myöntynyt ottamaan vastaan Libyasta Maltalle paenneita helpottaakseen Maltan taakkaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot