Mainos
Mainos

Suomeen palaavilla muuttolinnuilla tautiriski

Maa- ja metsätalousministeriön terveysosaston päällikkö Matti Aho ei halua lietsoa paniikkia Suomeen palaavia muuttolintuja kohtaan. Ahon mukaan on kuitenkin mahdollista, että Suomeen palaavat muuttolinnut voivat tuoda mukanaan lintuinfluenssaviruksen.

Maa- ja metsätalousministeriön (MMM) mukaan ensi keväänä talvehtimisalueelta Suomeen palaavat muuttolinnut voivat tuoda mukanaan lintuinfluenssaviruksen. Ministeriön elintarvike- ja terveysosaston päällikkö Matti Aho pitää todennäköisenä, että Turkissa ja Romaniassa siipikarjalta löydetty lintuinfluenssa on tarttunut idästä tulleista muuttolinnuista.

- Kalkkunat ovat olleet pihamaalla, ja läheisessä järvessä on pysähtynyt muuttolintuja, Aho kuvailee mahdollista tapahtumasarjaa.

Nämä tautia kantavat muuttolinnut talvehtivat Afrikassa, samoin kuin monet Suomessa kesäisin pesivät muuttolinnut. Aho ei halua lietsoa paniikkia lintuja kohtaan. Taudin torjuntaan on suhtauduttava kuitenkin vakavasti.

- Meidän pitää seurata tarkasti lintuja jokaisessa Euroopan maassa, ja tuhota heti sairaat yksilöt.

Ihmiselle vaarallisen lintuinfluenssaviruksen löytyminen Turkista ei yllättänyt Ahoa, joka johtaa eläinlääkintää Suomessa.

- Virusta levittävien muuttolintujen reiteistä toteutui se, mitä oletimmekin. Pahin mahdollinen reitti olisi kulkenut pohjoisemman Euroopan ylitse.

(MTV3-STT)

Turkissa ihmisille vaarallista lintuinfluenssaa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme