Mainos
Mainos

Suomeen pätkätöihin tulevien sosiaaliturva muuttuu

Lakimuutos koskee EU- tai ETA-alueilta tai Sveitsistä Suomeen tulevia pätkätyöläisiä.

Suomeen lyhyeksi aikaa töihin tulevien sosiaaliturva muuttuu elokuun alussa.

Lakimuutoksen myötä Suomeen EU- tai ETA-alueelta tai Sveitsistä tuleva työntekijä ei enää saa Suomen asumisperusteista sosiaaliturvaa, jos työsuhde kestää alle neljä kuukautta tai työaika on alle 18 tuntia viikossa. Tällöin ei myöskään peritä vakuutetun sairasvakuutusmaksua eikä työnantajan sosiaaliturvamaksua.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan muutos ei koske ennen elokuuta alkanutta työskentelyä, vaan maksut peritään entiseen tapaan.

Asumisperusteiseen sosiaaliturvaan sisältyvät muun muassa kansaneläke, perhe-eläke, lapsilisä, äitiysavustus, vammaistuki ja lapsen hoitotuki. Sopimusmaista tulevat työntekijät ovat vastaisuudessa oikeutettuja etuuksiin, kun heidän pestinsä kestää vähintään neljä kuukautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot