Mainos
Mainos

Suomeen saattoi pudota meteoriitti

Suomeen on saattanut pudota meteoriitti. Putoavan kappaleen synnyttämä valoilmiö näkyi pohjoisella taivaalla perjantaina alkuillasta.

Havainnon tehneen Petteri Tarman mukaan kappaleen edessä näkyi pääosin vihreää väriä ja perässä hyvin pitkä ja paksu oranssi tulipyrstö.

- Nähdäkseni kyseessä oli meteoriitti, kappale, joka tulee maahan saakka. Sen täytyi olla massaltaan isompi, koska se ei ollut hajonnut ilmakehän yläosiin. Tulilieska ei hävinnyt missään vaiheessa, kuten normaalissa tähdenlennossa käy, kuvaili Tarma.

Tarma on ammatiltaan Finnairin lentokapteeni.

Hän teki havainnon ajaessaan viitostietä etelästä Joensuuhun päin. Autossa oli kaksi muutakin silminnäkijää. Ilmiö näkyi pohjoisella taivaalla ennen Juvaa kello 18:n aikoihin.

Kappale tuli maata kohti 30 asteen kulmassa ja katosi horisontin taakse. Putoamispaikkaa on vaikea arvioida.

- Tämä on tietenkin harrastelijan analyysi, mutta muitakin näköhavaintoja uskoisi ilmaantuvan. Valitettavasti en saanut itse enää kiinni ketään tähtitieteellisestä yhdistyksestä, kertoi Tarma tänään.

Tarma kertoo nähneensä työssään runsaasti tähdenlentoja öiseen aikaan.

Pohjois- ja Etelä-Savon hätäkeskuksiin ei alkuiltaan mennessä ollut tullut ilmiöstä ilmoituksia. Myöskään Oulun ja Rovaniemen hätäkeskuksissa ei ollut tietoa asiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme