Mainos
Mainos

Suomeen tulossa 75 vietnamilaista pakolaista

Viime vuoden kiintiöpakolaisiin kuuluvasta joukosta 27 saapuu maahan jo tällä viikolla. Pakolaiset ovat Keski-Vietnamin vuoristoheimolaisia.

Suomeen saapuu tällä viikolla 27 vietnamilaista pakolaista, jotka pakenivat Kambodzhaan viime vuonna. Kesän mittaan heitä saapuu vielä 48, kerrotaan työministeriöstä.

Kiintiöpakolaisiin kuuluva joukko ei mene Suomessa aluksi vastaanottokeskuksiin kuten turvapaikanhakijat, vaan heille järjestetään suoraan asuntoja kuntiin.

- Työministeriö ja työvoima- ja elinkeinokeskukset huolehtivat heidän sijoittamisestaan paikan päällä. Tällä viikolla tuleva ryhmä sijoitetaan Ouluun, sanoo erikoissuunnittelija Leni Salmelin työministeriöstä.

Tulijat ovat etniseen, kielelliseen ja uskonnolliseen vähemmistöön lukeutuvia Keski-Vietnamin vuoristoheimolaisia, kertoo johtaja Jorma Peitsalo ulkomaalaisvirastosta.

- Vuoristoheimolaiset ovat kokeneet Vietnamissa syrjintää, kenties vainoakin: Muun muassa heidän maitaan on pakkolunastettu ja uskonnolliseen ja poliittiseen toimintaan on kohdistunut syrjintää, hän sanoo.

Suomi valitsi tulijat helmikuussa, ja 75-henkinen joukko kuuluu vielä viime vuoden kiintiöpakolaisiin. Tänä vuonna on tarkoitus valita lisäksi 200 kiintiöpakolaista vietnamilaisvähemmistön joukosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme