Mainos
Mainos

Suomeen tuodussa siipikarjanlihassa usein salmonellaa

Elintarvikeviraston tarkastuksissa salmonellaa löytyi muun muassa Puolasta, Unkarista, Ranskasta ja Brasiliasta tuodussa siipikarjanlihassa.

Suomeen tuodussa siipikarjanlihassa on usein salmonellaa. Viime vuonna lähes joka viidennestä tarkastetusta lihaerästä löydettiin taudinaiheuttajaa, vaikka alkuperämaan todistusten mukaan lihan piti olla puhdasta.

Elintarvikeviraston tarkastuksissa selvitettiin maahantuodun siipikarjanlihan ja tätä lihaa sisältävien raakalihavalmisteiden laatua. Tutkituista 54 lihaerästä salmonellaa todettiin yhdeksässä, kertoo Maaseudun tulevaisuus.

Salmonellaa löytyi muun muassa Puolasta, Unkarista, Ranskasta ja Brasiliasta tuodussa siipikarjanlihassa. Pistokokeilla tutkittiin vain muutama prosentti kokonaistuonnista.

Elintarvikeviraston mukaan Suomeen tuotiin siipikarjanlihaa noin 7,1 miljoonaa kiloa viime vuonna. Etenkin broilerinlihan tuonti kasvoi.

Suomalaisilla maatiloilla salmonellatilanne sen sijaan on viraston mukaan erittäin hyvä. Koko maassa rajoittavien määräysten alla on kaksi nautatilaa Pohjois-Savossa ja yksi sikatila Pohjanmaalla. Viime vuonna salmonellaa ei todettu yhdelläkään kananmunia tuottavalla tilalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot