Mainos
Mainos

Suomeen uusi ydinvoiman vastainen liike

Ympäristöjärjestöt ja useat poliittiset järjestöt ovat järjestäytyneet ydinvoiman vastaiseksi Valtavirta-verkostoksi. Verkosto vaatii ydinvoiman lisärakentamisen sijasta satsausta energiansäästöön ja uusiutuviin energianlähteisiin.

Mukana Valtavirta-verkostossa ovat Luontoliitto, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Maan Ystävät ja Dodo. Poliittisia järjestöjä verkostossa ovat Keskustan opiskelijaliitto, Nuoren keskustan liitto, Sitoutumaton vasemmisto, RKP:n nuorisojärjestö Svensk Ungdom, Vasemmistonaiset, Vasemmistonuoret, Vihreät naiset sekä Vihreät nuoret ja opiskelijat.

Verkosto vaatii, että ydinvoimateollisuuden vahingonkorvausvastuuta nostetaan tuntuvasti. Verkoston mukaan korvausvelvollisuus on nyt vain 1,7 miljardia markkaa, vaikka Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen mukaan ydinonnettomuus Suomessa voisi maksaa jopa 100 miljardia markkaa. Eduskunta keskustelee ensi tiistaina kansallisesta ilmastostrategiasta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme